ПРЕДСЕДНИШТВО ДАРВ

На основу захтева колега Друштво обавештава све чланове да су чланови Председништва ДАРВ-а следећи:

1. ЗОРАН ВУКЕЛИЋ - ИА СУБОТИЦА
2. ВАНДА ВОЈВОДИЋ МИЦОВА - ИА ЗРЕЊАНИН
3. САША САБАДОШ - ИА СОМБОР
4. СМИЉКА ВУЧУР - ИА ПАНЧЕВО
5. ЈУГОСЛАВ ВЕЉКОВСКИ - ИАГ НОВОГ САДА
6. ВЛАДИМИР ДУДИЋ - ИА КИКИНДА
7. МИРЈАНА МЕДАЛИЋ - ИА СРЕМ ИЗ СРЕМ.МИТРОВИЦЕ
8. ЉИЉАНА РАДОЊИЋ - ИА БЕЛА ЦРКВА
9. ЉУБИЦА БУДАЋ - АРХИВ ВОЈВОДИНЕ
10. ИВАНА ПЕТРОВИЋ - АРХИВ ВОЈВОДИНЕ
11. МИРОСЛАВ ЈАЋИМОВИЋ - АРХИВ ВОЈВОДИНЕ И ПРЕДСЕДНИК ДРУШТВА


**** НАПОМЕНА ****
АРХИВ СЕНТЕ НИЈЕ ИМЕНОВАО СВОГ КАНДИДАТА ЗА ПРЕДСЕДНИШТВО И СКУПШТИНУ ПА ИХ ОВИМ ПУТЕМ ПОЗИВАМО ДА ИСТО УЧИНЕ И ОБАВЕСТЕ ДРУШТВО O ИЗБОРУ. ТАКОЂЕ МОЛИМ КОЛЕГЕ СА СПИСКА ДА МИ ДОСТАВЕ СВОЈЕ БРОЈЕВЕ И МЕЈЛОВЕ НА СЛЕДЕЋИ МЕЈЛ: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели И ДА ПОРЕД САСТАНКА АКТИВА НА КОМ ЋЕ СЕ РАСПРАВЉАТИ О ПРЕДЛОГУ ПРОЈЕКТА ЗА ДАРВ-А ПОКРЕНУ ЈОШ ПИТАЊЕ НОВОГ НАЦРТА ЗАКОНА (о архивској грађи и архивској служби) НА КОЈУ МОГУ ДА УТИЧУ СВОЈИМ ПРЕДЛОЗИМА И СУГЕСТИЈАМА (ПОСЕБНО ОКО ПЛАЋЕЊА ОСТВАРЕНИХ СТРУЧНИХ ЗВАЊА ЗА КОЈЕ СЕ СВИ, СУГУРАН САМ, И ЗАЛАЖЕМО).

 

Позив Aктивима за доставу предлога пројеката, предлога стручних радионица и стручних екскурзија

Друштво архивских радника Војводине шаље молбу свим војвођанским архивима (чланицама ДАРВ-а) да одрже састанаке својих актива како би се Друштву до 1. фебруара 2019. године доставили предлози пројеката, предлози стручних радионица и евентуално стручних екскурзија које би Друштво могло у наредном периоду да реализује уз помоћ самих чланова Друштва, тако и уз помоћ наших матичних кућа у којима обављамо своју делатност.

 

Промоција Архивских анала у Зрењанину

Друштво архивских радника Војводине и Историјски архив у Зрењанину имају част да Вас позову на  промоцију АРХИВСКИХ АНАЛА број 8.
О новом броју Архивских анала ће говорити:

- Ружица Цветић, директор ИАЗр

- Југослав Вељковски, уредник

- Зоран Вељановић, секретар уредништва

- Ванда Војводић Мицов, ИАЗр

Промоција ће се одржати 12. 06. 2015. године у Изложбеном салону Историјског архива у Зрењанину са почетком у 12. часова.
 

Међународни дан архива у Архиву Војводине

Архив Војводине је ове, 2013. године, први пут обележио Међународни дан архива, који се у целом свету празнује од 2008. године. Архиви током овог месеца организују своје промотивне програме за стручну, научну и ширу јавност.

Обележавајући овај дан радно, Архив Војводине је 7. јуна, организовао за медије, разговор и изложбу оригиналних докумената из Збирке повеља и   диплома, која је категорисана као фонд од изузетног значаја. Уводно излагање о раду Архива као установи заштите, о повељама и документима који чине ову збирку, о заштити и дигитализацији, је одржао Бранимир Андрић, директор Архива Војводине. О палеографским особинама ових докумената, и форматима записа је говорио мр Дејан Јакшић, а Владимир Иванишевић је представио међународне архивске организације са којима Архив сарађује.

Опширније...

 
Још чланака...