Промоција Архивских анала у Зрењанину

Друштво архивских радника Војводине и Историјски архив у Зрењанину имају част да Вас позову на  промоцију АРХИВСКИХ АНАЛА број 8.
О новом броју Архивских анала ће говорити:

- Ружица Цветић, директор ИАЗр

- Југослав Вељковски, уредник

- Зоран Вељановић, секретар уредништва

- Ванда Војводић Мицов, ИАЗр

Промоција ће се одржати 12. 06. 2015. године у Изложбеном салону Историјског архива у Зрењанину са почетком у 12. часова.
 

Међународни дан архива у Архиву Војводине

Архив Војводине је ове, 2013. године, први пут обележио Међународни дан архива, који се у целом свету празнује од 2008. године. Архиви током овог месеца организују своје промотивне програме за стручну, научну и ширу јавност.

Обележавајући овај дан радно, Архив Војводине је 7. јуна, организовао за медије, разговор и изложбу оригиналних докумената из Збирке повеља и   диплома, која је категорисана као фонд од изузетног значаја. Уводно излагање о раду Архива као установи заштите, о повељама и документима који чине ову збирку, о заштити и дигитализацији, је одржао Бранимир Андрић, директор Архива Војводине. О палеографским особинама ових докумената, и форматима записа је говорио мр Дејан Јакшић, а Владимир Иванишевић је представио међународне архивске организације са којима Архив сарађује.

Опширније...

 

Архивски дани у Сенти

Историјски архив у Сенти и Друштво архивских радника Војводине су 1. и 2. јуна 2006. године организовали Архивске дане у Сенти, поводом 500-годишњице доделе Повеље о привилегијама мађарског краља Ладислава II

Опширније...